середа, 14 грудня 2022 р.

Міжнародний день прав людини

  День прав людини відзначають 10 грудня, саме цього дня 1948 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила Загальну декларацію прав людини — документ, у якому проголосили невід'ємні права, притаманні кожній людині незалежно від її раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища. 

      З нагоди цієї події у  Гонтів’ярській філії пройшов   урок для учнів 9 класу   на тему «Права людини» (вчитель правознавства Заворотня Н.М.). Учні були ознайомлені з історією розвитку прав людини у світі,  переглянули   фільм «Історія розвитку прав людини», ознайомилися з правами які мають громадяни України, та правами які мають діти у нашій державі згідно Конвенції ООН про права дитини, яка  з 1991 року є частиною національного законодавства України.

       8  грудня у закладі  відбувся  інтелектуальний спринт « Ключі від форту «Право» для учнів 8-9-х класів . Гравці відповідали на питання, пов’язані з правами людини та правами дитини,  грали у гру «гарячий мікрофон» та визначали «мозковим штурмом» найголовніші права для  однолітків.




Немає коментарів:

Дописати коментар