середа, 25 січня 2023 р.

З Днем Соборності, Україно!

 Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки ми відзначаємо День Соборності. Цей день завжди був одним із найважливіших для нашої держави, і цьогоріч воно проходить під гаслом «Україна соборна. Разом до Перемоги!».

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Української держави не існувало, її вигадали більшовики. А проголошення соборності УНР і ЗУНР (Західноукраїнської Народної Республіки) 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання в одній державі українських земель, які до цього були розділені кордонами тогочасних імперій.
До цього дня в закладі проведені години спілкування, діти дізналися, що Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього.








Немає коментарів:

Дописати коментар