вівторок, 16 вересня 2025 р.

Інформація щодо організації харчування у закладі

 У 2025-2026 навчальному році Гонтів’ярська філія ВАЛКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ забезпечує навчання у змішаному форматі. Для учнів, які виходять на офлайн-заняття організовано безкоштовне харчування.

Шкільне меню 2025 року складено відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти», з урахуванням вікових особливостей дітей, принципів здорового харчування та рекомендацій МОЗ України.

Основні особливості меню:

Збалансованість та різноманітність.

Страви включають достатню кількість білків, жирів і вуглеводів, необхідних для нормального росту та розвитку учнів.

Раціон містить овочі, фрукти, крупи, молочні та м’ясні продукти, рибу, бобові.

Здоровий підхід:

Виключені продукти з високим вмістом цукру, солі, трансжирів.

Обмежене використання смажених страв, перевага надається тушкуванню, варінню, запіканню.

Зменшено використання хлібобулочних виробів із білої муки, рекомендовані вироби з борошна грубого помелу.

Для учнів 1–4 класів передбачені страви з полегшеною текстурою та меншими порціями.

Для старшокласників – більш поживні страви з урахуванням підвищеної енерговитратності.

Меню враховує сезонні овочі та фрукти, що дозволяє підвищити вміст вітамінів і мінералів у раціоні.

Страви привабливі за зовнішнім виглядом, мають приємний смак і запах, відповідають гігієнічним нормам.

Шкільне меню 2025 року спрямоване на формування у дітей культури здорового харчування, забезпечує повноцінне засвоєння необхідних поживних речовин та відповідає сучасним стандартам організації харчування у закладах освіти України.



Немає коментарів:

Дописати коментар