неділю, 7 квітня 2024 р.

4 квітня - Міжнародний день просвіти з мінної безпеки

  Як відомо, у грудні 2005 року Генеральна асамблея ООН оголосила 4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній із розмінуванням. Цей день відзначають щорічно.

       Сьогодні Україна є найбільш замінованою країною у світі. Через розв'язану рф війну у країні заміновано значні частини територій. На деокупованих територіях виявлено протитанкові та протипіхотні міни, міни-пастки, міни-розтяжки, касетні боєприпаси, велику кількість снарядів, що не розірвалися, тощо. Тисячі боєприпасів залишаються нездетонованими після ворожих обстрілів. А ще замінованими можуть бути будь-які побутові речі, дитячі іграшки, будинки, поля, дитсадки та покинута техніка.

      Разом ми подолаємо і цю небезпеку. І перший крок до боротьби з цією загрозою - це знання. Адже хто обізнаний - той захищений!

Вчителем Ніконенко І.М. було проведено для школярів  5- 9 класів урок безпеки.

     Уроки з мінної безпеки, які відбулись сьогодні в школі надзвичайно важливі. Адже безпека кожної людини починається змалечку, а нова реальність, в якій тепер зростають діти, вимагає від них нових знань.




Немає коментарів:

Дописати коментар